O excelenta mancare de post si nu numai, rapid de facut si foarte aromata.
Spalam ciupercile si le scoatem piciorusele. Le stropim bine cu zeama de lamaie ca sa ramana albe si frumoase.
Tocam ambele tipuri de ceapa si le punem la calit in putin ulei. Adaugam sare si cateva linguri de apa ca sa fiarba linistite. In acest timp tocam piciorusele de la ciuperci si putem toca si 1-2-3 ciuperci (depinde cat sunt de mari) ca sa avem suficienta compozitie pentru umplutura. Trebuie sa tinem cont si ca atunci cand vor fierbe, piciorusele si ciupercile tocate vor scadea destul de mult, asa ca poate parea cam mult cand putem in tigaie, dar cand sunt gata sa observam ca e tocmai bine.Dupa ce ceapa a fiert cam 10 minute, adaugam ciupercile tocate, putina apa si le lasam sa fiarba inca 10 minute.
Tocam verdeturile marunt si le adaugam peste amestecul din tigaie. Condimentam cu sare, oregano, piper si boia si stingem focul.
In tava in care vom coace ciupercile intindem folie de aluminiu si o ungem cu putin ulei. Luam cu lingura din compozitia din tigaie si umplem ciupercile nu foarte mult, pentru ca ele se micsoreaza destul cand se coc si apoi riscam sa ne cada bunatate de umplutura din ciuperci.
Dam la cuptorul incins la 180 - 200 de grade (treapta medie) cam 40 de minute.
1
daca aveti ciupercile prea mari, si obtineti prea putina umplutura, puteti toca si o ciuperca sau doua in amestecul de umplut.
2
daca vreti, puteti adauga si niste branza de burduf sau cas dulce framantat in umplutura