MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci delicioase la cuptor:
Se îndepărtează codițele ciupercilor. Se curăță ciupercile de pieliță și se spală, punându-se la scurs într-o strecurătoare mare.
Se condimentează bine fiecare „pălărioară” cu sare, piper și usturoi granulat.
Apoi, se taie salamul/ șunca în cubulețe.
Se dă mozarella pe răzătoare.
Se bate bine oul și se amescă cu mozarella dată pe răzătoare, punându-se și puțină sare.
Se ia câte o ciupercă și se pun ingredientele astfel: cubulețele de salam/șuncă și porumbul (astfel încât să fie umplută fiecare ciupercă). Deasupra se pune mozarella cu oul bătut, astfel încât să acopere toată ciuperca.
Se pun ciupercile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se introduce tava în cuptorul preîncălzit, la 180 grade, pe nivelul 3 (de mijloc) și se lasă circa 10-15 minute, până când se face o pojghiță deasupra.
Se scot din cuptor, se lasă puțin la răcit și se ornează cu măsline și gogoșari.
Eu am ales să servesc ciupercile cu cartofi pai. Se pot servi și ca aperitiv!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci delicioase la cuptor" nu uita sa-i faci un review.