Se cam stransese prin frigider bucati de branza, mai mici, mai mari, mai tari, mai strambe....si aveam si-o sticla de ulei de masline cica extravirgin ( nu prea stiu eu cum e treaba cu extravirgin, virgin imi aduc aminte vag :))))))))))))), o primisem de la cineva care se duce ''la soping la Milano''.....si ce era si mai important ( pentru mine, nu pentru cititori ) adusese Misulica ( cine n-o cunoaste ghinion, nu stie ce a pierdut si ce om vesel este) la petrecerea aia in pijamale de la Paltinis niste branzeturi la borcan ,alea mi-au ramas lipite-n memorie si acum le-am dezlipit de acolo si-am facut cum m-a dus pe mine neuronul, abia astept sa desfac borcanul ala......
Mai intai am adunat branza din frigider si am taiat-o in bucatele mici , am curatat cepa, usturoiul, am taiat ardeiul bucatele mici. Apoi am luat un borcan ( unul ca un butoias asa) si am inceput sa asez in straturi, rosii, branza, masline, ceapa, usturoi, rozmarin, piper, pana am umplut borcanul apoi am turnat uleiul de masline ( mi-a intrat toata sticla de ulei de 750 ml). Acum fiecare hotaraste in ce fel de borcan pune si in functie de cantitatile de ingrediente pe care le are. Am pus capacul la borcan si am depozitat in camara la loc racoros si asteapta cuminte ( cca 2 sapatamani) pana la Praidalion ( adica Revelionul pe stil bucataresc). Sa mancam cu fofta ...zic eu..altii habar nu am ce zic....dar voi afla.....:D