Vrei ceva rapid? O soluţie în această reţetă.
Ciupercile se taie felii şi se trag la tigaie cu unt sau ulei până scade apa lăsată de ciuperci. Eu am avut ciuciuleti gata căliti la tigaie. Cine doreşte poate pune puţin usturoi, iar la sfârşit pătrunjel verde tocat.
Se pune în forme individuale.
Pe fundul formei se pune o feliuţă de bacon, şuncă etc., se pun ciuperci, apoi o felie de caşcaval iar la sfârşit albuşul sau oul întreg. Dacă doriţi să se vadă gălbenuşul, nu-l puneţi de la început!
Se dă la microunde cam pe 1,5. Eu am dat pe 1 şi nu era chiar făcut, aşa că am mai pus puţin, depinde de aparat. Cei care vor aspect frumos, pun gălbenuşul după 1 minut.
Se presară piper, se ornează cu o roşie mică. Se serveşte cu salată verde.
Sare nu mai trebuie că au baconul şi brânza. Mie mi-a plăcut mult.
Variantă pentru cuptor:
Se preîncălzeşte cuptorul la 180°C (termostat 6). Se procedează apoi la fel şi se lasă 5 minute.
Se pot face mai multe porţii deodată, dar în forme individuale.
1
Cine doreşte mai cremos poate adăuga nişte smântână.
2
Se poate servi cu pâine prăjită.
3
Aveţi grijă să fie nivelat înainte să puneţi oul, că nu stă la mijloc!Al meu descentrat, dar l-am mâncat si aşa.