Ciuperci cu bambus

de AndreeaJ in Mancaruri de post, 16 Ian 2011 | 7857 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 bucati de bambus proaspete sau de la cutie
  • 8 ciuperci negre
  • 2 catei de usturoi
  • 3 lingurite de ulei vegetal
  • 4 lingurite sos de soia
  • 1 lingurita otet de vin
  • 1 lingurita amidon de porumb
  • un praf de sare
  • 1 lingurita zahar
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci cu bambus:

Mai intai si mai intai punem ciupercile negre la inmuiat in apa calda, le vom tine asa cam 30 de minute.
 Pentru cine foloseste pentru prima data bambus conservat trebuie sa spun faptul ca atunci cand sunt scoase din cutie, bucatile au consistenta unui morcov fiert pe jumatate, si au un miros usor ciudat. Insa acest lucru nu trebuie sa va dezamageasca deoarece odata gatit are un gust excelent!

Taiem bambusul in cubulete,scurgem ciupercile de apa si le taiem fasii. NU aruncam apa in care au stat ciupercile, deoarece o vom folosi mai incolo!

In wok incingem uleiul, punem la calit usturoiul tocat, lasam cateva secunde pana isi elibereaza toata aroma, apoi punem si ciupercile tocate. Dupa 1 minut adaugam si bucatile de bambus, mai lasam pret de un minut, apoi adaugam cam 100 ml din apa in care au stat ciupercile negre.
Vor mai fierbe toate impreuna cam 1 minut dupa care adaugam sarea, zaharul, sosul de soia si otetul de vin.
Mai luam cateva linguri din apa in care au stat ciupercile si adaugam peste amidon amestecand incontinuu. Il adaugam peste ciuperci si bambus si vom lasa wok-ul pe foc cateva secunde pana se va forma un sos.

Punem pe un platou sau pe o farfurie si savuram.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci cu bambus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (9)

Brindusa 1

16.01.2011, 23:04

Mersi Andreea. Stiu cum e bambusul. Am gatit si eu cu el si-mi place f mult

MotanLaOale 1

17.01.2011, 10:08

mamaieelena 1

17.01.2011, 22:00

bun.....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Varza umpluta cu pasat , ciuperci si legume -de post .