Ciuperci cu bambus

de AndreeaJ in Mancaruri de post, 16 Ian 2011 | 8137 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 bucati de bambus proaspete sau de la cutie
  • 8 ciuperci negre
  • 2 catei de usturoi
  • 3 lingurite de ulei vegetal
  • 4 lingurite sos de soia
  • 1 lingurita otet de vin
  • 1 lingurita amidon de porumb
  • un praf de sare
  • 1 lingurita zahar
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci cu bambus:

Mai intai si mai intai punem ciupercile negre la inmuiat in apa calda, le vom tine asa cam 30 de minute.
 Pentru cine foloseste pentru prima data bambus conservat trebuie sa spun faptul ca atunci cand sunt scoase din cutie, bucatile au consistenta unui morcov fiert pe jumatate, si au un miros usor ciudat. Insa acest lucru nu trebuie sa va dezamageasca deoarece odata gatit are un gust excelent!

Taiem bambusul in cubulete,scurgem ciupercile de apa si le taiem fasii. NU aruncam apa in care au stat ciupercile, deoarece o vom folosi mai incolo!

In wok incingem uleiul, punem la calit usturoiul tocat, lasam cateva secunde pana isi elibereaza toata aroma, apoi punem si ciupercile tocate. Dupa 1 minut adaugam si bucatile de bambus, mai lasam pret de un minut, apoi adaugam cam 100 ml din apa in care au stat ciupercile negre.
Vor mai fierbe toate impreuna cam 1 minut dupa care adaugam sarea, zaharul, sosul de soia si otetul de vin.
Mai luam cateva linguri din apa in care au stat ciupercile si adaugam peste amidon amestecand incontinuu. Il adaugam peste ciuperci si bambus si vom lasa wok-ul pe foc cateva secunde pana se va forma un sos.

Punem pe un platou sau pe o farfurie si savuram.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci cu bambus" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pleurotus și dovlecei prăjiți, aromatizați cu usturoi ( MULTICOOKER)