Ciocolata elastica - de post (pt decoratiuni)

de deyutzky in Mancaruri de post, 8 Apr 2012 | 8434 vizualizari

 

Reteta nu-mi apartine...m-am inspirat acum ceva timp de pe internet...nu mai tin minte pe ce site-uri am intrat pt ca am salvat intr-un fisier word :D.

 

INGREDIENTE

  • 100 gr ciocolata amaruie (de post)
  • 50 gr miere de albine
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata elastica - de post (pt decoratiuni):

Punem ciocolata la topit la bain-marie iar cand e topita toata adaugam mierea si amestecam energic timp de 2-3 minute pana se incorporeaza tot. 

Compozitia va deveni asemeni unei caramele cand incepe sa se raceasca.

Punem compozitia rezultata intr-o folie alimentara si o dam la rece pana a 2-a zi sau...cateva ore. Eu am lasat-o cam 4-5 ore la rece si s-a intarit bine.

Inainte de a lucra cu ea...se scoate din frigider si se lasa jum de ora-1h la temperatura camerei...depinde cat de tare e...iar apoi ne apucam de modelat.

Eu am facut trandafiri, dar puteti face orice forme doriti.

Am intins cu sucitorul o foaie subtire de ciocolata, am taiat apoi cerculete (petalele) cu diametrul de aprox 4 cm si am infasurat in jurul unei scobitori cate o petala pt a forma trandafirul.

Mi-au iesit 5 trandafiri formati din cate 3-4 petale.

Pt ca trandafirii sa fie mai bogati mariti numarul de petale si cantitatile de ingrediente (ciocolata amaruie si mierea).

Se poate face si cu ciocolata cu lapte, menaj (dar sa fie simpla). Eu am facut de post pt ca am facut un tortulet de post:D urmeaza si postarea lui in curand.

 

PS: Spor la modelat!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata elastica - de post (pt decoratiuni)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (14)

Dana Cristea - pusikmea 1

09.04.2012, 09:19

super ideea, o salvez si eu

deyutzky 1

09.04.2012, 11:09

ma bucur ca va place

mamaieelena 1

09.04.2012, 17:20

bun,bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi caramelizati la tigaie