Ciocolata elastica - de post (pt decoratiuni)

de deyutzky in Mancaruri de post, 8 Apr 2012 | 8291 vizualizari

 

Reteta nu-mi apartine...m-am inspirat acum ceva timp de pe internet...nu mai tin minte pe ce site-uri am intrat pt ca am salvat intr-un fisier word :D.

 

INGREDIENTE

  • 100 gr ciocolata amaruie (de post)
  • 50 gr miere de albine
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata elastica - de post (pt decoratiuni):

Punem ciocolata la topit la bain-marie iar cand e topita toata adaugam mierea si amestecam energic timp de 2-3 minute pana se incorporeaza tot. 

Compozitia va deveni asemeni unei caramele cand incepe sa se raceasca.

Punem compozitia rezultata intr-o folie alimentara si o dam la rece pana a 2-a zi sau...cateva ore. Eu am lasat-o cam 4-5 ore la rece si s-a intarit bine.

Inainte de a lucra cu ea...se scoate din frigider si se lasa jum de ora-1h la temperatura camerei...depinde cat de tare e...iar apoi ne apucam de modelat.

Eu am facut trandafiri, dar puteti face orice forme doriti.

Am intins cu sucitorul o foaie subtire de ciocolata, am taiat apoi cerculete (petalele) cu diametrul de aprox 4 cm si am infasurat in jurul unei scobitori cate o petala pt a forma trandafirul.

Mi-au iesit 5 trandafiri formati din cate 3-4 petale.

Pt ca trandafirii sa fie mai bogati mariti numarul de petale si cantitatile de ingrediente (ciocolata amaruie si mierea).

Se poate face si cu ciocolata cu lapte, menaj (dar sa fie simpla). Eu am facut de post pt ca am facut un tortulet de post:D urmeaza si postarea lui in curand.

 

PS: Spor la modelat!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata elastica - de post (pt decoratiuni)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu spanac (de post)