O mancare ataaat de gustoasaaa, reteta e de la mama si buni! Una dintre primele pe care m-au invatat sa le pregatesc acum multi ani :)
Ceapa tocata se caleste in ulei, apoi se adauga ardeiul cubulete si se lasa sa se inmoaie. Apoi se adauga carnea, se acopera cu apa si se pune capacul. Condimentam cu sare, piper si punem si frunza de dafin. Lasam sa fiarba la foc mic pana cand carnea e fiarta. Spre sfarsit punem usturoiul pisat.
Din faina si lapte facem un sos mai gros pe care il adaugam in oala amestecand continuu. Mai lasam sa clocoteasca un minut, timp in care amestecam mereu pana se ingroasa cat dorim, apoi oprim focul.
1
Se poate servi simplu, cu paine sau cu mamaliga.
2
Muraturi/salata obligatoriu! :D
3
Daca nu mai facem sosul putem sa o servim cu macaroane amestecate in sos. Acest preparat nu se mai numeste ciulama, ci papricas. :)