Piept de porc cu menta si ghimbir

de papabundetot in Porc, 10 Noi 2013 | 4147 vizualizari

 

Daca e weekend,inseamna ca gatim mancare buna care sa placa tuturor si pentru ca aveam un piept de porc cu os…m-am gandit ca ar merge bine in cuptor aromat cu fel de fel de condimente.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit
  • 1,7 kg piept de porc cu os
  • 2 catei de usturoi
  • 3 cm ghimbir
  • menta,
  • boia,
  • curry,
  • scortisoara
  • sos soia,
  • sos tabasco
  • ulei de rapita
  • Garnitura:
  • cartofi,
  • boia,
  • sare,
  • curry,
  • dafin
  • 2 linguri ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de porc cu menta si ghimbir:

Bucata de piept am crestat-o din loc in loc si am introdus in crestaturi bucati de usturoi.Am facut o marinata din ghimbir dat prin blender,boia,curry,sos soia,sos tabasco,menta,scortisoara si am pus marinata peste carne,am framantat bine ca sa patrunda bine toate aromele in carnita si am lasat-o asa cam o jumatate de ora (o puteti lasa si mai mult daca aveti timp).

Dupa ce carnea s-a marinat,am asezat-o intr-o tava de yena (cu partea mai carnoasa in jos) am pus si restul de marinata peste carne,am adaugat o cana de apa si putin ulei de rapita,am pus o folie de aluminiu deasupra si am bagat-o la cuptor la foc mic pentru 2 ore si jumatate.

Separat am curatat cartofii,i-am taiat in bucati mari,i-am pus intr-o tava cu boia,sare,dafin,curry,am amestecat bine,pt ca toate condimentele sase amestece bine cu cartofii,deasupra am pus 2 linguri de ulei,am pus o folie peste tava si am dat-o si pe ea la cuptor.

Am servit cartofii alaturi de bucati aromate de piept de porc cu os.Simplu ca si preparat dar foarte aromat si bun pentru un pranz in familie.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de porc cu menta si ghimbir" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de porc fiert in zeama de varza