Daca e weekend,inseamna ca gatim mancare buna care sa placa tuturor si pentru ca aveam un piept de porc cu os…m-am gandit ca ar merge bine in cuptor aromat cu fel de fel de condimente.
Bucata de piept am crestat-o din loc in loc si am introdus in crestaturi bucati de usturoi.Am facut o marinata din ghimbir dat prin blender,boia,curry,sos soia,sos tabasco,menta,scortisoara si am pus marinata peste carne,am framantat bine ca sa patrunda bine toate aromele in carnita si am lasat-o asa cam o jumatate de ora (o puteti lasa si mai mult daca aveti timp).
Dupa ce carnea s-a marinat,am asezat-o intr-o tava de yena (cu partea mai carnoasa in jos) am pus si restul de marinata peste carne,am adaugat o cana de apa si putin ulei de rapita,am pus o folie de aluminiu deasupra si am bagat-o la cuptor la foc mic pentru 2 ore si jumatate.
Separat am curatat cartofii,i-am taiat in bucati mari,i-am pus intr-o tava cu boia,sare,dafin,curry,am amestecat bine,pt ca toate condimentele sase amestece bine cu cartofii,deasupra am pus 2 linguri de ulei,am pus o folie peste tava si am dat-o si pe ea la cuptor.
Am servit cartofii alaturi de bucati aromate de piept de porc cu os.Simplu ca si preparat dar foarte aromat si bun pentru un pranz in familie.
Pofta mare!