Ciorbita cu afumatura

de susu in Ciorbe, 25 Dec 2010 | 5140 vizualizari

 

Aceasta ciorbita era preferata mea in copilarie si bunica mi-o facea mereu. Iarna o mancam fierbinte cu smantana, ceapa si ardei iute.

 

INGREDIENTE

  • Oase de vita cu putina carnita
  • Ceva afumatura, eu am pus coasta si slanina
  • 1 ceapa zdravana (daca aveti puteti pune si alba si rosie)
  • 1 telina mica
  • 1 albitura
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 cartofi
  • 1 morcov
  • 1 legatura leustean
  • 1 legatura patrunjel
  • bors sau otet
  • Cateva rosii
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbita cu afumatura:

Cartofii se taie cubulete, albitura si morcovul se dau prin razatoare iar celelate legumele se toaca marunt. Morcovul prin cea mica si albitura prin razatoarea mare. Rosiile se paseaza si calim apoi pe rand legumele, mai intai ceapa, morcovul, ardeiul si albitura. Separat se punea carnea la fiert cu putina sare si se spumeaza. Adaugam zarzavatul calit si putin leustean. Spre sfarsit punem cartofii si apoi rosiile. Acrim ciorba cu ce avem si punem restul de leustean. Eu acresc aceasta ciorba mai mult cu otet decat cu bors, imi place mai mult in combinatie cu afumatura. Servim cu ardei iute si ceapa sau usturoi. Pentru o culoare deosebita a ciorbitei caliti morcovul ras, mic si folositi ardei gras rosu. Dupa ce ati inchis focul puneti leustean si patrunjel tocat si acoperiti cu capac. Serviti ciorba cu verdeata proaspat tocata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

tanyapatap 1

26.12.2010, 00:36

Dana_Retetegg 1

26.12.2010, 23:17

Mmm, ce bunatate

zaharia_mihaela2005 1

26.12.2010, 23:46

si noua ne place tare mult ciorbita cu afumatura

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorbita din oase de vita cu legume - cum prepari cea mai delicioasa ciorba