Ciorba taraneasca de pui

de camelia75 in Ciorbe, 28 Sep 2013 | 53338 vizualizari

 

Pentru astazi o ciorbita foarte gustoasa pe care o savuram in copilarie la bunici la tara….Bunica punea la ciorbita ce legume avea la indemana si multa verdeta.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de pui
  • 100 gr patratele Arnos/fidea
  • 1 ceapa
  • 1/2 praz
  • 1 cartof
  • 1 morcov
  • 1/2 radacina de telina
  • 3 rosii
  • 1 radacina de pastranac
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 buchetel mic de conopida/broccoli
  • 1 legatura patrunjel
  • sare dupa gust
  • 40 ml ulei.
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba taraneasca de pui:

Carnea de pui curatata si spalata se pune intr-o oala cu 3,5 l apa rece. Se pune la fiert si se spumuieste cu ajutorul unei spumiere de cate ori este necesar.

Dupa ce a dat in cateva clocote se adauga legumele taiate cubulete ( ceapa, morcov, telina, pastranac,cartof,broccoli,etc ) si se lasa la fiert ~ 15 minute.

Rosiile decojite si taiate cubulete le caliti separat cu uleiul si putina sare,apoi le puneti in oala cu carnea de pui si restul legumelor.
Intr-un litru de apa clocotita fierbeti timp de 2 minute patratelele Arnos/fideaua.Stingeti focul si le mai lasati 3 minute,apoi le treceti printr-un jet de apa rece.

Dupa ce carnea si legumelele au fiert se adauga patratelele Arnos/fideaua, verdeata tocata marunt si sare dupa gust.

Se serveste calda , dupa preferinta cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca de pui" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui a la grec