Bors de legume, dres cu smantana

de RODIMUR in Ciorbe, 24 Iul 2017 | 7597 vizualizari

 

Dacă tot am umplut borș de curând, m-am gândit să fac un borș de legume, dres cu smântână, numai bun pentru canicula aceasta...
Din ingredientele de mai jos a ieșit o oală de borș de legume de 4 litri.

 

INGREDIENTE

  • 6-8 cartofi
  • 50 grame mazăre
  • 10-12 păstăi verzi
  • 3 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1/4 țelină
  • 2 roșii
  • 1 ceapă
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • 1 legătură de leuștean
  • ulei pentru călit ceapa
  • sare
  • piper
  • 200 ml smântână
  • 1 gălbenuș
  • 0,500 l borș acru
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de legume, dres cu smantana:

Se curăță și se spală legumele.

Se alege, se spală, se zvântă și se taie mărunt frunzele de pătrunjel.

Păstăile se spală, se taie feliuțe, se opăresc și se lasă puțin în apa clocotită, pentru a ieși gustul puternic, după care se strecoară.

Mazărea se alege, se clătește și se pune la fiert pentru un clocot. Se aruncă apa și mazărea se strecoară.

Morcovii, pătrunjeii și țelina se taie în formele dorite (dar nu prea mici) și se pun cu apă la fiert, la foc iute. Se adaugă păstăile tăiate feliuțe și mazărea. Când este cazul, se spumuiește.

Între timp, se taie ceapa solzișori și se călește în ulei, la foc mic, dar numai cât să se înmoaie. Roșiile se spală, se curăță de semințe și se taie cubulețe, după care se pun la călit peste ceapă.

Se taie și cartofii cubulețe și se pun la fiert în oala cu legume. După un clocot-două, se adaugă ceapa și roșiile călite, cu tot cu uleiul în care s-au prăjit. Se mai lasă la fiert încă două-trei clocote, se adaugă borșul, se condimentează cu sare și piper și la urmă se drege cu smântâna amestecată cu un gălbenuș.

După un ultim clocot, se oprește focul, se presară frunze de leuștean și de pătrunjel, se pune capacul pe oală și se lasă mâncarea să "se odihnească" încă un sfert de oră. După acest interval de timp, borșul se poate servi, cald, cu pâine sau cu mămăliguță și cu un ardei iute, la rigoare.

TIPS-URI

1

Pentru că păstăile și mazărea au un gust foarte puternic, este bine să le dați un clocot, separat, în prealabil și să aruncați apa.

2

Cartofii fierb mai repede decât celelalte legume, așa că e bine să-i puneți ultimii la fiert.

3

Dacă borșul nu este suficient de acru, suplimentați cantitatea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de legume, dres cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu legume si carne de curcan