Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Ador ciorbele de vara, cand se gasesc legume proaspete, cartofi noi si morcovi, dovlecei, fasole galbena si mai ales floare de marar. Toate, dau o aroma deosebita . Daca mai folosesc si bors acru facut in casa si mult leustean, pot spune ca nu-mi doresc altceva de mancare decat aceasta ciorba de legume.
Legumele se spala, se curata si se taie cubulete, mai putin fasolea galbena pe care o taiem in trei si floarea de marar si telina verde pe care le punem intregi. La aceasta ciorba, mie imi plac legumele taiate mai mare.
Se pun legumele la calit 2-3 minute.
Adaugam sarea si apa, in jur de 3 litri si lasam la fiert 20 minute. Ca sa mearga mai repede, eu fierb apa separat si o adaug peste legumele calite.
Borsul il incalzim separat si il turnam in ciorba de legume. Mai lasam cateva minute sa se intrepatrunda aromele , oprim focul si adaugam leusteanul tocat.
Cam la doua ore, batem doua galbenusuri si le turnam in ciorba de legume.
Ciorba de legume se poate servi cu smantana si nelipsitul ardei iute.
1
in functie de preferinte puteti renunta la unele dintre legume si adauga ce va place preparand o ciorba de legume pe gustul vostru
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola