Ciorba radauteana

de Criss in Ciorbe, 3 Noi 2015 | 19518 vizualizari

 

Ciorba radauteana provine din zona Bucovinei si este asemanatoare la gust cu ciorba de burta. Cel putin asa se spune.... Ciorba de burta nu-mi place de nicio culoare, dar aceasta ciorba radauteana are un o aroma si o consistenta fina si catifelata.Am vazut diferite variante ale ciorbei radautene, cu legume tocate marunt, cu legume fierte intregi, apoi scoase din ciorba, eu am ales sa le pasez cu mixerul vertical si sa le pun inapoi in ciorba, ceea ce i-a conferit ciorbei consistenta cremoasa. Noua ne-a placut foarte mult in aceasta varianta, motiv pentru care data viitoare am sa pun mai multe legume, sa fie si mai cremoasa ciorba.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 bucata telina
  • 1 ardei
  • 1 cartof  
  • 3 catei de usturoi (sau mai multi, daca va place gustul)
  • 1 legatura mica patrunjel verde
  • 350 g smantana
  • 2 galbenusuri
  • sare dupa gust
  • 1 lingura vegeta
  • otet dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba radauteana:

Pieptul de pui se curata si se spala, apoi se pune la fiert intreg, cu tot cu piele si os. Cand incepe sa fiarba, se aduna spuma, apoi se adauga legumele intregi, exceptand usturoiul. Se adauga sarea dupa gust si vegeta. Cand carnea si legumele au fiert, se scot cu o paleta. Se indeparteaza pielea de pe pieptul de pui, se ia carnea de pe os si se taie fasii. Ceapa si ardeiul se arunca, restul legumelor se pun intr-un bol si se paseaza cu mixerul vertical, apoi piureul si carnea se pun inapoi in supa si se da supa in clocot. Smantana se amesteca cu galbanusurile, se adauga supa fierbinte si se amesteca, apoi se toarna tot amestecul in supa. Se adauga usturoiul pisat, patrunjelul tocat marunt si otetul dupa gust si rezultatul e o ciorba fina si gustoasa.
Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

ieri la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
CIORBA DE CARTOFI SI DOVLECEL -la Multicooker