Am mai scris-o o data si am salvat-o dar nu o regasesc cine stie sunt in duplicat hi ,hi. Aceasta ciorbita este a mea proprie si am pus in ea un picut de suflet si tot ce am gindit eu ca ar fi mai bun sa poata fi servita cu placere .. Incercati-o si va convingeti .. apoi o sa vreti sa o tot faceti .. Pofta Buna .. ..
Se curata zarzavatul ,ceapa . ardeiul si prazul ,se spala bine si toate se toaca marunt . Luam oala in care vrem sa pregatim ciorbita punem uleiul apoi adaugam zarzavatul ceapa ardeiul si prazul si calim usor punem putina apa si adaugam apoi carnea taiata bucatele mici si bine spalata .Lasam zece minute cu zarzavatul apoi completam cu apa fierbinte .Adugam sare ,piper foaia de dafin si lasam la fiert . Cind carnita este aproape fiarta adaugam cartofii taiati cubulete si lasam la fiert mai departe .. Intre timp frecam bine galbenusurile de ou cu smintina si tocam bine leusteanul. Gustam sa vedem daca au fiert cartofii , adaugam bors dupa gust si mai lasam 2 -3 minute sa dea un clocot .Apoi cu un polonic luam din ciorba si punem incet peste smintina si mestecm bine ( ca sa nu se formeze cocoloase in ciorba ) Apoi amestecul obtinut il punem in ciorba si asezonam cu leustean ..
Wow!! o bunatate .. Ciorbita este gata si poate fi servita cu un ardei iute si smintina cine mai doreste ..
1
Linga ciorbita un ardei proaspat iute da o pata de culoare primavaratica
2
Cine mai doreste smintina mai poate adauga in farfurie
3
Aceasta ciorba se poate foarte bine asezona si cu tarhon