Ciorbă rădăuțeană la Zepter

de Panacris in Ciorbe, 3 Sep 2013 | 5517 vizualizari

 

Eii, am cam lăsat deoparte minunatul vas Zepter;) Azi l-am pus la treabă și încă odată și-a dovedit calitățile! ;)

 

INGREDIENTE

  • file de pui cca. 400 g,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • morcov 1 bucată,
  • pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • păstârnac 1 bucată,
  • ardei kapia 1 bucată,
  • borș din tărâțe de grâu 250 ml,
  • ouă 2 bucăți,
  • smântână cca. 200 ml,
  • leuștean cca. 1/2 legătură,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă rădăuțeană la Zepter:

Legumele se curăță, se toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei. Se adaugă pieptul de pui tocat mărunt, apoi se completează cu borș și apă, se asezonează de sare piper și leuștean, apoi se acoperă, se lasă la fiert la foc mediu, până ce indicatorul de pe termocontrol ajunge la jumătatea din zona verde, apoi se oprește focul! Vă asigur cu încredere că ciorbița se gătește în continuare, fără foc și fără abur, cca. 40 de minute! Între timp puteți face alte treburi, chiar să plecați la cumpărături, iar când ajungeți acasă vă așteaptă ciorbița numai bună de degustat. Să revenim;) Pentru finalizarea ciorbiței, ouăle se bat energic cu smântâna și se adaugă la finalul gătirii, amestecându-se energic pentru a nu se ”îmbrânzi” ciorbița, deoarece ciorbița încă e fierbinte;)

Poftă bună!    

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă rădăuțeană la Zepter" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui a la grec