Ciorba radauteana este o ciorba cu traditie si savoare, o ciorba care drege o "lume insetata" de licoarea lui Bachus.
Este o ciorba preferata in restaurantele romanesti si nu numai.
In bucatarie, oricare ar fi ea, ca este din Moldova, ca este din Ardel sau Bucovina,fiecare are modul ei de a gati.
Adevarata ciorba radauteana este mult mai consistenta , are vreo 3-4 galbenusuri si cam o cantitate dubla de smantana grasa. Eu am ramas la variant mai “light” cat de cat…
Rezultatul e o minunatie de ciorbita autentic romaneasca.
Curatam zarzavatul si il spalam.
Pieptul de pui il curatam de piele si-l spalam, apoi il punem la fiert cu putina sare in 4 l de apa.
Cand fierbe il spumuim atat cat este necesar, apoi adaugam legumele taiate, condimentam si lasam sa fiarba pana cand carnea se desprinde de pe oase, la foc mediu spre mic.
Scoatem pieptul si taiem carnea bucatele, apoi le adaugam inapoi in supa, lasandu-le sa mai dea cateva clocote.
Separat batem bine smantana si galbenusurile de ou, amestecand bine.
Adaugam compozitia de ou si smantana, amestecand continuu.
Adaugam zeama de la o lamaie, pentru a-i oferi ciorbei un gust usor acrisor.
Zdrobim ustroiul si il punem in ciorba, lasand sa dea in clocot, gustand din cand in cand.
Servim ciorba calda, cu putina verdeata pusa deasupra.
Pofta buna!
1
Putem adauga si 1-2 linguri de smantana si daca mai este cazul, putin otet.
2
Servim cu ardei iute