Ciorbă rădăuțeană

de Sidy in Ciorbe, 14 Feb 2013 | 5769 vizualizari

 

Ciorba radauteana este o ciorba cu traditie si savoare, o ciorba care drege o "lume insetata" de licoarea lui Bachus.
Este o ciorba preferata in restaurantele romanesti si nu numai.
In bucatarie, oricare ar fi ea, ca este din Moldova, ca este din Ardel sau Bucovina,fiecare are modul ei de a gati.
Adevarata ciorba radauteana este mult mai consistenta , are vreo 3-4 galbenusuri si cam o cantitate dubla de smantana grasa. Eu am ramas la variant mai “light” cat de cat…
Rezultatul e o minunatie de ciorbita autentic romaneasca.

 

INGREDIENTE

  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 pastarnac
  • 1/2 telina
  • 1 ceapa
  • 1 caciulie usturoi
  • patrunjel verde
  • 1 piept de pui de casa
  • 200 ml smantana
  • 2 oua(galbenusuri)
  • piper alb
  • sare
  • lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă rădăuțeană:

Curatam zarzavatul si il spalam. 

Pieptul de pui il curatam de piele si-l spalam, apoi il punem la fiert cu putina sare in 4 l de apa.

Cand fierbe il spumuim atat cat este necesar, apoi adaugam legumele taiate, condimentam si lasam sa fiarba pana cand carnea se desprinde de pe oase, la foc mediu spre mic.

Scoatem pieptul si taiem carnea bucatele, apoi le adaugam inapoi in supa, lasandu-le sa mai dea cateva clocote.

Separat batem bine smantana si galbenusurile de ou, amestecand bine.

Adaugam compozitia de ou si smantana, amestecand continuu.

Adaugam zeama de la o lamaie, pentru a-i oferi ciorbei un gust usor acrisor.

Zdrobim ustroiul si il punem in ciorba, lasand sa dea in clocot, gustand din cand in cand.

Servim ciorba calda, cu putina verdeata pusa deasupra.

 

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Putem adauga si 1-2 linguri de smantana si daca mai este cazul, putin otet.

2

Servim cu ardei iute

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă rădăuțeană" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Doinavar 1

14.02.2013, 19:07

Nu am facut niciodata, zau! Dar, cum scap de probleme, fac si eu ciorba radauteana dupa reteta ta. E super. Te pup.

Sim0na 1

14.02.2013, 20:07

Una din preferatele mele!!!

diana_k 1

14.02.2013, 22:00

imi place foarte mult

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorbă rădăuțeană la Zepter