Din nenumaratele optiuni de verdeturi din piata am ales, de acesta data,loboda atat de frumos colorata, pentru ciorba mea utila in cura de primavara.
Loboda contine cantitati mari de vitamina A,K si C:exista 120-140 mg de vitamina C la 100 g planta..Este de aproape de doua ori mai concentrata decat kiwi si lamaia in aceasta vitamina.
Pentru a valorifica bine acest continut bogat de viotamina C,este bine sa fie consumata si in stare proaspata,in salate,in amestec de unt aromat cu verdeturi.Loboda are proprietati diuretice accentuate,laxative si detoxifiante.
Spalati loboda si rupeti-o in fasii. Puneti-o intr-o oala cu morcovii curatati si taiati marunt.Acoperiti-le cu apa si fierbeti-le 15 minute,apoi turnati borsul fiert separat.Adaugati usturoiul si ceapa tocate marunt si lasati-le sa fiarba incet.
Amestecati ouale batute cu putina faina si turnati amestecul in ciorba prin strecuratoarea de ceai,ca sa obtineti zdrente de ou. Mai fierbeti inca 10 minute,picurati cativa stropi de ulei ,sare,piper,apoi opriti focul. Adaugati leustean,eventual smantana,la servire.
Pofta buna!