Ciorbă din piept de porc

de ionix in Ciorbe, 16 Oct 2010 | 11847 vizualizari

 

pozele nu-s prea clare din cauza ca era fierbinte, aburii bata-i vina :S:S

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept de porc
  • 2 gogosari
  • Doua linguri cu zarzavat
  • 600 ml bors
  • 2 morcovi
  • Doua cepe
  • telina mica
  • 150 ml suc de rosii
  • 1 pastarnac mare
  • rola cu taitei de casa
  • legatura de patrunjel
  • 3,5 l apa
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă din piept de porc:

 Dupa ce am curatat si spalat legumele, Se pregatesc astfel:

-ceapa taiata cubulete

-Morcovul taiat cubulete

-gogosarii taiati cubulete

- pastarnacul taiat fasii mai groase

-telina taiata-n 4

 Pieptul de porc se spala bine, se opareste si apoi se spala iar in apa calda.

Se pune iar la fiert in apa calda si cand apa incepe sa clocoteasca adaugam legumele, cozile de patrunjel si zarzavatul.

Se fierbe la foc iute pana incepe a da in clocot si apoi lasat la foc mic.

Lasam sa fiarba vreo o ora si ceva iar apoi adaugam sucul de rosii.

Cand carnea e aproape fiarta adaugam borsul, care a fost dat intr-un clocot inainte.

Lasam sa dea iar intr-un clocot si adaugam taiteii.

Dupa 8-9 minute adaugam sare si piper dupa gust iar apoi stingem focul.

Punem patrunjel tocat si servim.

Sotul a servit-o cu un ardei iute gras in farfurie.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă din piept de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

nadina73 1

17.10.2010, 23:36

vreau si eu un castonel fierbintedau 5 linguri ca furcile

ionix 1

17.10.2010, 23:45

@Laly... dar nu de porc..

@Mihaela... pai, doar nu vrei sa faci basici pe limba

@Nadina... iti dau

christyansen 1

14.05.2012, 19:29

o ciorbica excelenta bv bv bv

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere