Ciorba din oase de vita si porc

de Brindusa in Supe/Ciorbe, 31 Ian 2010 | 14547 vizualizari

 

Am avut invitaţi in week-end şi am vrut mai intâi sa fac o ciorbiţa doar din oase porc, dar se vede treaba că prin Bucureşti lumea manâncă doar carne macră. Ceva oase cu carniţă pe ele, ioc! Şi atunci am cumpărat alături de nişte oase de la şir, cam fără carne şi piept de vită.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg oase de porc + oase de vită cu carniţă
  • 7 l de apa
  • 1 l borş
  • 2 morcovi, tăiaţi cuburi mici
  • 2 cepe mari, tăiate cuburi mici
  • 1 ţelina mică, tăiata cuburi mici
  • 1 pătrunjel/păstârnac, tăiat cuburi mici
  • 1 ardei gras rosu+ 1 ardei gras verde, tăiaţi cuburi mici
  • 1 cutie roşii decojite, în suc
  • 1 legatură leuştean/pătrunjel/mărar, dupa gust (eu cu leuşteanul!)
  • sare, dupa gust
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba din oase de vita si porc:

Pui oasele la fiert în apă rece, scoţi spuma de câte ori este nevoie. Când carnea e aproape făcută pui legumele, roşiile tăiate mic cu tot cu sucul, sare si laşi sa fiarbă bine.

Fierbi borşul si îl pui când toate sunt fierte. Guşti de sare , închizi focul si pui verdeaţa tocată mărunt.

Poţi servi cu puţină smântâna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba din oase de vita si porc" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

Teo 1

31.01.2010, 20:13

ai uitat al3 lea fel de ardei:iute,ca sa mearga!

Brindusa 1

31.01.2010, 21:04

asa e Teo! Barbatamiu asa o mananca!

Sylvia 1

01.02.2010, 11:47

Super buna, imi place ciorbita asta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi cu carne de porc, o reteta traditionala gustoasa