Am ales sa impartasesc cu voi reteta mamei mele de ciorba de perisoare, a fost preferata mea din totdeauna si imi place sa o gatesc de cate ori simt nevoia de o zeama buna.
Se taie ceapa marunt (eu am folosit blender-ul), se toaca cubulete cartofii si ardeiul, morcovul l-am dat prin razatoare. Punem zarzavatul sa fiarba, cand acesta a fiert se adauga pasta de tomate si borsul (eu folosesc borsul de la knorr).
Intre timp pregatim perisoarele. Amestecam intr-un bol carnea, ouale, grisul, orezul, patrunjelul verde, cimbrul, putin delicat, sare si piper dupa gust. Cand compozitia este omogena formam perisoarele si le asezam pe un platou sau un fund de lemn.
Dupa ce au fiert legumele cu pasta de tomate si borsul adaugam perisoarele si le lasam sa fiarba (cand perisoarele au fiert acestea vor iesi la suprafata), tot atunci potrivim de sare si piper.
La final de tot adaugam leustean.
Pofta buna!
1
Orezul il vom lasa la inflorit in apa circa 10 minute pana sa il adaugam la compozitia de perisoare;
2
Adaug grisul ca sa iasa perisoarele fragede.