Ciorba de zarvavaturi cu carnita si "moare"

de nadina73 in Ciorbe, 9 Dec 2010 | 8398 vizualizari

 

Sincer ,chiar nu puteam sa nu va impartasesc si voua aceata minunatie de ciorba. Cine papa o farfurie, cu siguranta mai cere si supliment

 

INGREDIENTE

  • 400-500 g carne de porc taiata cubulete mici
  • 1 ceapa
  • 2-3 morcovi mari
  • radacina patrunjel
  • o bucata telina mai mica
  • frunze de patrunjel si telina
  • ardei rosu 1/2
  • 4 linguri zarzavat pt ciorbe(vezi retata postata)
  • sare
  • 500 ml zeama de varza sau cum se mai zice la noi MOARE
  • 100 g fidea de casa (taitei de casa fini)
  • 1 lingura ulei
  • 2 cuburi vegeta naturala(reteta  sylvia)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de zarvavaturi cu carnita si "moare":

Se taie carnea cubulete mici, se pune la fiert in apa cu sare si cuburile de vegeta naturala (vezi reteta sylvia).

Morcovul se taie marunt se caleste in putin ulei , se pune ceapa tocata , ardeiul, patrunjelul, telina si zarzavaturile pt ciorba se calesc 3-4 minute dupa care se pun in ciorba. Se pun si frunzele de patrunjel si telina , se lasa sa fiarba 30 minute (la final eu scot frunzele de patrunjel si telina afara, pitici nu papa daca vad in ciorba ,sant tare mofturosi)

Cand carnea e fiarta se pune fideaua (taitei de casa cum mai zicem noi ardelenii)se lasa sa mai dea 2-3 clocote dupa care se pune moarea (zeama de varza),eu am pus 2 cani mari,se mai da un clocot si ciorbica e gata.

La final se pun frunze patrunjel si telina tocate

Ps:la fel de bine se poate pregati si in varianta de post, fara carne si se inlocuieste fideaua cu orez, e minunata.

concluzia:O ciorba rapida ,si ieftina(cat de cat) si buna

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de zarvavaturi cu carnita si "moare"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

susu 1

10.12.2010, 22:22

Sunt o mare ciorbareasa si nu refuz o portie de oriunde ar fi. Arata ispititor

MIUTA 1

12.12.2010, 16:38

foarte bun,5 furcu

tanyapatap 1

12.12.2010, 17:49

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu banane și ciocolată - Deliciu pufos și aromat

ieri la 09:14

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

pe 12.05 la 20:55

Tartă cu caise

pe 12.05 la 20:45

Clătită XXL cu fulgi de ovăz

pe 12.05 la 20:32

Pâine de casă cu semințe - Rețeta ușoară, fără frământare

pe 12.05 la 09:25

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bors de iepure