O ciorbita de vitel, plina de legume si leustean, ce poate fi mai gustos si mai sanatos ?
1. Carnea se spala, se taie cubulete si se pune la fiert impreuna cu o foaie de dafin,boabe de piper si un praf de sare .
2.Se pregatesc radacinoasele si restul legumelor :se curata, se spala , ceapa se toaca marunt ,telina,pastranacul,radacina de patrunjel si morcovii se toaca cubulete.
3. Cand zeama incepe sa dea in clocot si se formeaza spuma aceasta trebuie cu grija adunata; cand nu se mai formeaza atata de abundent spuma, se adauga radacinoasele ; se va lasa sa fiarba la foc mic
4.Intre timp se pregatesc restul de legume:pastaile, conopida, ardeii si cartofii.
5.Cand radacinoasele din oala sunt aproape fierte se adauga : conopida , pastaile si ardeii
6.Se verifica cat de fierte sunt legumele si cand sunt aproape fierte se adauga si cartofii.Dupa ce cartofii au fiert se adauga rosiile date pe razatoare,2 linguri de bulion si delicatul
7.Dupa 2-3 clocote se da de pe foc; leusteanul se spala si se toaca apoi se adauga in ciorba
1
adaugati o lingura de bicarbonat de sodiu alimentar (grabeste ritmul de fierbere a carnii de vita )
2
fierbeti la foc mic, daca ciorba fierbe la flacara mare va fi tulbure.