Ciorba de vitel

de oO_ acnA _Oo in Ciorbe, 22 Sep 2012 | 4351 vizualizari

 

O ciorbita de vitel, plina de legume si leustean, ce poate fi mai gustos si mai sanatos ?

 

INGREDIENTE

  • 600 gr. carne de vitel
  • 3 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 telina mica
  • 2 cepe
  • o conopida mai mica facuta buchetele mici
  • pastai ( un pumn )
  • 2 ardei grasi tocati cubulete mici
  • 3 cartofi taiati cuburi
  • 3 rosii date pe razatoare
  • 1 legatura de leustean
  • delicat 2 lingurite
  • piper boabe 6
  • o punga de bors
  • o foaie dafin mai mare
  • sare ( un praf)
  • 2 linguri bulion
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vitel:

1. Carnea se spala, se taie cubulete si se pune la fiert impreuna cu o foaie de dafin,boabe de piper si un praf de sare .

2.Se pregatesc radacinoasele si restul legumelor :se curata, se spala , ceapa se toaca marunt ,telina,pastranacul,radacina de patrunjel si morcovii se toaca cubulete.

3. Cand zeama incepe sa dea in clocot si se formeaza spuma aceasta trebuie cu grija adunata; cand nu se mai formeaza atata de abundent spuma, se adauga radacinoasele ; se va lasa sa fiarba la foc mic

4.Intre timp se pregatesc restul de legume:pastaile, conopida, ardeii si cartofii.

5.Cand radacinoasele din oala sunt aproape fierte se adauga : conopida , pastaile si ardeii 

6.Se verifica cat de fierte sunt legumele si cand sunt aproape fierte se adauga si cartofii.Dupa ce cartofii au fiert se adauga rosiile date pe razatoare,2 linguri de bulion si delicatul

7.Dupa 2-3 clocote se da de pe  foc; leusteanul se spala si se toaca apoi  se adauga in ciorba

 

 

TIPS-URI

1

adaugati o lingura de bicarbonat de sodiu alimentar (grabeste ritmul de fierbere a carnii de vita )

2

fierbeti la foc mic, daca ciorba fierbe la flacara mare va fi tulbure.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vitel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de vitel cu taitei