Am primit o bucata de carne si un os de la matusa mea si am decis sa fac o ciorba cu bors ( e prima data cand am folosit bors) fiind inspirata de o reteta citita intr-o revista
Se fierbe carnea taiata cubulete si osul in 3-4 litri apa cu putina sare, adunand spuma care se formeaza. Se completeaza cu apa din cand in cand si se lasa sa fiarba la foc potrivit circa o ora. Pentru a fi mai limpede supa obtinuta am scos toata carnea iar supa am strecurat-o. Am spalat oala si am pus supa din nou in ea si am continuat sa fac ciorba.
Se curata zarzavatul, se taie cuburi sau cum doreste fiecare, ceapa se taie marunt si se adauga totul in ciorba.
Dupa 20 de minute sa aduga cartofii taiti cuburi si mazarea. Se mai lasa sa fiarba 15minute pana cand cartofii sunt fierti.
Se pune apoi borsul si sare si se mai lasa sa dea cateva clocote.
Dupa ce se opreste focul se pune leusteanul tocat.
1
Pentru a fi mai limpede supa obtinuta am scos toata carnea iar supa am strecurat-o. Am spalat oala si am pus supa din nou in ea si am continuat sa fac ciorba.