Imi place foarte mult ciorba cu taitei de casa, drept pentru care o prepar cat de des am ocazia. Sper sa o incercati si voi si sa va placa .
Cum preparam taiteii de casa:
Punem intr-un castron faina. In mijloc adaugam oul batut, sare si putina apa. Amestecam (aproximativ 10 minute) pana obtinem un aluat omogen.
Intindem o foaie subtire (2-3 mm) si o lasam sa se usuce, intorcand foaia cand pe o parte cand pe cealalta. Cand observam ca s-a uscat, presaram putina faina pe toata suprafata foii si o rulam. Taiem fasii subtiri pe care le punem din nou la uscat pentr 30 minute.
Cum preparam ciorba:
Tocam marunt ceapa, morcovul si telina.
Punem o oala de 4 l pe foc, punem ulei si cand s-a incins adaugam cele 3 legume tocate, amestecam 1 minut si apoi turnam o cana de apa, punem capacul si lasam sa se caleasca aproximativ 5 minute.
Tocam cartofii cuburi cat mai egale (ca sa fiarba uniform).
Turnam cele 2.5 l apa fierbinte peste cele 3 legume calite si in momentul in care incepe apa sa fiarba adaugam cartofii si fasolea pastai congelata.
Adaugam sarea si piperul si lasam la fiert 15 minute.
Dupa cele 15 minute, adaugam bulionul, taiteii de casa si lasam la fiert inca 10-15 minute.
Adaugam borsul granulat, amestecam si dupa 5 minute oprim focul.
Adaugam leusteanul/patrunjelul, acoperim cu un capac si lasam asa aproximativ 15 minute, apoi servim.
1
Este foarte buna alaturi de o paine facuta in casa si un ardei iute.