Ciorba de varza dulce, cu afumatura, reteta traditionala pentru o masa delicioasa si satioasa

de lia maria in Ciorbe, 2 Noi 2010 | 37391 vizualizari

 

Ciorba de varza dulce, cu afumatura, reteta traditionala pentru o masa delicioasa si satioasa
O ciorba gustoasa care merge de minune servita, cu ardei iute alaturi.

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru Ciorba de varza dulce, cu afumatura, reteta traditionala pentru o masa delicioasa si satioasa:

  • 200 g jambon afumat (sunca de casa)
  • 1 lingura de ulei
  • 500g varza proaspata
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 pastarnac
  • 1 telina
  • ½ gogosar rosu
  • 1 ceapa
  • Putin praz (aprox 10cm tija-partea alba)
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 2 crengute cimbru
  • Sare
  • Piper
  • 1 galbenus de ou
  • 150 g smantana
  • 100 ml lapte
  • 1 lingura amidon
  • 2 linguri otet de mere cu miere
  • Marar verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de varza dulce, cu afumatura, reteta traditionala pentru o masa delicioasa si satioasa:

Cum se prepara Ciorba de varza dulce, cu afumatura, reteta traditionala pentru o masa delicioasa si satioasa:

Punem la foc o oala cu apa, in care adaugam o lingurita de sare. Intre timp taiem varza fideluta si cand apa fierbe, adaugam varza pe care o lasam cam 5’ la oparit, apoi o scoatem intr-o strecuratoare. Curatam legumele si le taiem cubulete.

Intr-o oala punem uleiul, adaugam ceapa tocata, prazul taiat fideluta si ardeiul maruntit. Dupa 2-3’, adaugam si legumele si le lasam la calit pana maruntim sunculita, pe care o punem in oala, amestecam, asezonam cu sare, piper, chimen si boia apoi adaugam varza oparita. Dupa 2-3’, acoperim totul cu 4L de apa, adaugam foaia de dafin si cimbru si lasam la fiert 30’.

Intr-un bol frecam galbenusul cu smantana,otetul, amidonul si laptele, adaugam 1 polonic din supa fierbinte, amestecam si turnam compozitia in oala, dupa care oprim focul. Indepartam foaia de dafin si crengutele de cimbru, presaram marar verde deasupra si servim.

Pofta buna!

Foarte buna este si reteta de Bors de fasole cu afumatura sau reteta de Ciorba ardeleneasca de porc acrita cu tarhon

Va recomandam si reteta de Ciorba de pui cu smantana

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de varza dulce, cu afumatura, reteta traditionala pentru o masa delicioasa si satioasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

lia maria 1

03.11.2010, 09:32

diacontamediatomenanadinava astept la pranzla masa

lia maria 1

03.11.2010, 09:35

elatu daca nu dorestinu primesti

vanilla 1

03.11.2010, 12:38

trecut la fav ca tare mai imi place!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorbita de pui