Bors de curcan acrit cu zeama de muraturi

de Sylvia in Ciorbe, 10 Ian 2011 | 7258 vizualizari

 

Anul acesta am decis ca nu voi face curcanul intreg la cuptor asa ca l-am portionat si a vazut “fata mesenilor” in mai multe bucate. Unul dintre acestea a fost un excelent bors de curcan, acrit pe langa bors cu zeama de la muraturi si incununat la final de telina verde si leustean, o poveste aromata de iarna….

 

INGREDIENTE

  •  Avem nevoie de carne de curcan de la care eu am folosit aripile, spatele si o bucata din pulpa
  • zarzavaturi : telina, pastranac radacina, morcov, ceapa,  o tija de telina si un fir de telina verde.
  • o cutie de rosii decojite taiate cubulete,
  • sare,
  • piper macinat si piper boabe,
  • verdeturi aromate in functie de gust eu am pus telina verde si leustean bors pentru acrit
  • zeama de muraturi
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de curcan acrit cu zeama de muraturi:

 Preparare: se pune curcanul taiat bucati la fiert cu radacinoasele , sarea, piper si un fir de telina verde . Se lasa asa sa fiarba pret de 30 minute in oala sub presiune sau peste o ora intr-o oala obisnuita.

  Dupa aceea se stoarce zeama si se alege carnea mai buna si se pune din nou la foc cu legumele taiate cubulete. Se adauga cand clocoteste rosiile taiate marunt si se mai lasa la fiert 5-10 minute. Se drege cu sare si piper daca mai trebuie si se acreste cu bors si cu zeama de muraturi ( ii da un gust aparte ) . Se inchide focul si se pune verdeata maruntita .

 Se serveste fierbinte, cu verdeata maruntita pusa si direct in farfurie, e pe cat de simpla pe atat de aromata si gustoasa, perfecta pentru o zi de iarna. Noi am servit-o in strachini de lut cu ardei iute si paine de casa ( fara smantana ).

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de curcan acrit cu zeama de muraturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

tanyapatap 1

11.01.2011, 21:17

mena29 1

11.01.2011, 21:42

As vrea o portie

Sylvia 1

12.01.2011, 20:15

Multumesc de laude ma bucur ca v-a placut

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba din costita de porc