Ciorba de vacuta

de Dana Cristea - pusikmea in Supe/Ciorbe, 8 Mai 2010 | 8144 vizualizari

 

imi place ca aceasta ciorba sa o fac cu foarte multe legume.

 

INGREDIENTE

  • o bucata pulpa de vitel
  • o ceapa
  • un cartof
  • un morcov
  • o telina
  • 1 pastatnac
  • fasole verde
  • mazare
  • ardei rosu
  • 1 dovlecel
  • conopida
  • sfecla rosie
  • o cana de lapte dulce pt macerat
  • sare
  • bulion
  • patrunjel
  • leustean
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vacuta:

Cu o seara inainte de a pregatii ciorbita punem carnea la macerat in lapte si dam la frigider pana a 2-a zi.

Taiem carnea cubulete mici si o punem la fiert cu putina sare.

Dupa ce fierbe si se formeaza spuma, aruncam prima apa , spalam carnea si o punem din nou la fiert.

Cand carnea este aproape fiarta punem si legumele taite dupa preferinta, lasam sa fiarba impreuna, cand s-au inmuiat legumele punem si bulionul.

La sfarsit punem verdeata tocata marunt.

Se serveste cu smantana si ardei iute.

TIPS-URI

1

carnea se pune la macerat in lapte de seara pt a se fragezii.

2

eu arunc prima apa si spal carnea pt ca asa iese ciorba limpede

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vacuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Laly 1

09.05.2010, 23:05

Foarte rau Ela.Ciorba sau supa nu trebuie sa ne lipseasca din meniul zilnic.La noi nu lipseste.Ai si de la mine 5 furculite Pusik

Dana Cristea - pusikmea 1

10.05.2010, 07:54

ela, nici eu nu mancam ciorbe inainte, dar m-am obisnuit si acum daca nu manac la 2 zile simt ca lipseste ceva

Dana Cristea - pusikmea 1

10.05.2010, 07:55

ms laly, ai dreptate, ce atata carne, eu una daca as putea as scoate-o de tot din meniu, dar ma da sotul afara din casa

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de ciuperci cu smantana