Ciorba de vacuta

de Dana Cristea - pusikmea in Supe/Ciorbe, 8 Mai 2010 | 8008 vizualizari

 

imi place ca aceasta ciorba sa o fac cu foarte multe legume.

 

INGREDIENTE

  • o bucata pulpa de vitel
  • o ceapa
  • un cartof
  • un morcov
  • o telina
  • 1 pastatnac
  • fasole verde
  • mazare
  • ardei rosu
  • 1 dovlecel
  • conopida
  • sfecla rosie
  • o cana de lapte dulce pt macerat
  • sare
  • bulion
  • patrunjel
  • leustean
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vacuta:

Cu o seara inainte de a pregatii ciorbita punem carnea la macerat in lapte si dam la frigider pana a 2-a zi.

Taiem carnea cubulete mici si o punem la fiert cu putina sare.

Dupa ce fierbe si se formeaza spuma, aruncam prima apa , spalam carnea si o punem din nou la fiert.

Cand carnea este aproape fiarta punem si legumele taite dupa preferinta, lasam sa fiarba impreuna, cand s-au inmuiat legumele punem si bulionul.

La sfarsit punem verdeata tocata marunt.

Se serveste cu smantana si ardei iute.

TIPS-URI

1

carnea se pune la macerat in lapte de seara pt a se fragezii.

2

eu arunc prima apa si spal carnea pt ca asa iese ciorba limpede

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vacuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Laly 1

09.05.2010, 23:05

Foarte rau Ela.Ciorba sau supa nu trebuie sa ne lipseasca din meniul zilnic.La noi nu lipseste.Ai si de la mine 5 furculite Pusik

Dana Cristea - pusikmea 1

10.05.2010, 07:54

ela, nici eu nu mancam ciorbe inainte, dar m-am obisnuit si acum daca nu manac la 2 zile simt ca lipseste ceva

Dana Cristea - pusikmea 1

10.05.2010, 07:55

ms laly, ai dreptate, ce atata carne, eu una daca as putea as scoate-o de tot din meniu, dar ma da sotul afara din casa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de peste proaspat