Ciorba de sira de porc cu taitei de casa

de Gicuta in Ciorbe, 29 Dec 2015 | 12888 vizualizari

 

O ciorbita tare gustoasa, excelenta  dupa mesele copioase de Craciun.
 

 

INGREDIENTE

  • 7 buc.sira de porc (cca 1,3 kg)
  • o ceapa
  • un morcov
  • ardei gras verde si rosu (am folosit congelat)
  • telina (am folosit congelata)
  • 300 g rosii la borcan puse pentru ciorba
  • 1 litru bors
  • sare
  • cateva fire de patrunjel si leustean
  • taitei preparati dintr-un ou : http://www.bucataras.ro/retete/taitei-de-casa-73745.html
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de sira de porc cu taitei de casa:

Spalam oasele bine si le punem la fiert in 3 liti de apa cu un praf de sare. Inlaturam spuma care se formeaza. Daca apa scade prea mult mai adaugam apa fierbinte.

Dupa ce oasele au fiert circa 30 de minute adaugam legumele congelate si ceapa si morcovul taiate cubulete. Lasam sa fiarba in continuare iar cand legumele devin moi adaugam si rosiile.

Separat dam borsul intr-un clocot si il turnam in ciorba. Potrivim gustul de sare.

Taiteii ii punem cand ciorba este aproape gata, in 4-5 minute fierb.

Adaugam verdeata tocata la sfarsit.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de sira de porc cu taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]