Astept de multa vreme sa fac aceasta reteta mai ales ca este ciorba mea preferata. Pe mine din punct de vedere culinar pot spune ca sunt extrem de putine preparate care m-au impresionat vreodata,insa despre ciorba asta cred ca as putea scrie o carte atat de mult imi place.Este adevarat ca pentru a fi pe deplin apreciata de mine ea trebuie sa fie facuta ori de mine,ori de unchiul meu de la Blaj,de la care am si furat reteta :) Nu sunt o gurmanda de felul meu insa ciorba de salata verde pot manca pana nu ma mai ridic de la masa,atat mi se pare mie de deosebita aceasta mancare.As putea trai numai cu ciorba asta pana la sfarsitul vietii si nu m-as plictisi doar ca..are cam multe calorii si nu cred ca ar fi bine sa mananc prea mult si prea des. :)
Usturoiul l-am taiat feliute subtiri si l-am calit putin in uleiul de masline,am adaugat apoi frunzele de salata spalate si rupte in bucati mai mici si am lasat la foc pana salata s-a inmuiat. Intr-o tigaie am prajit slaninuta taiata bucati mici pana a devenit crocanta,am pus-o apoi peste salata cu tot cu grasimea pe care a lasat-o.Am adaugat apoi in oala supa de pui din cub,si am lasat la fiert.
Intr-o alta tigaie am facut o omleta din 3 oua,pe care am taiat-o cubulete si am adaugat-o apoi in oala.Am mai lasat la fiert pana cand salata a fiert complet,apoi am stins focul.
Dupa ce ciorba s-a mai racit putin am adaugat in ea si 2 oua batute cu 200 ml smantana.
Cam asta a fost ciorbita mea,se face extrem de repede si este nemaipomenit de gustoasa cel puntin pentru gustul meu.
Pofta mare!