Ciorba de salata verde

de diaconta in Supe/Ciorbe, 13 Noi 2010 | 6246 vizualizari

 

Ciorbita asta de salata verde,dupa reteta mamei mele,este cea mai buna pe care am mancat-o...ever.

 

INGREDIENTE

  • 2 buc salata verde (sau 3 mai mici)
  • 200 gr costita afumata
  • 3 morcovi
  • 500 ml lapte batut
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura faina
  • 1 ceapa
  • boia
  • sare
  • ulei
  • marar
  • apa bineinteles
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de salata verde:

Cantitatile sunt pentru o oala de 4 litri.

Se pune intr-o oala apa la fiert.Morcovii si ceapa se curata,morcovii se taie rondele si ceapa foarte marunt

Costita se taie bucati (noua ne plac mai marisoare) si se adauga ,impreuna cu morcovii si ceapa ,in apa care fierbe.Se pune putina sare.

Salata se spala si se taie felii,nu foarte marunt.

Cand morcovii si costita sunt fierti se pune si salata.

Intr-o craticioara se pune putin ulei,usturoiul pisat si o lingura de faina.Se prajeste putin,se adauga putina boia si cam 100 ml apa.Se mai lasa 2 minute pe foc ,apoi se toarna in oala .

Se pune laptela batut (sau iaurt),marar si se mai lasa sa dea un clocot doua.

Se serveste cu smantana.

TIPS-URI

1

Salata trebuie sa fiarba foarte putin,altfel se va inmuia si nu va avea un gust prea placut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salata verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de loboda cu afumatura