Ciorbita asta de salata verde,dupa reteta mamei mele,este cea mai buna pe care am mancat-o...ever.
Cantitatile sunt pentru o oala de 4 litri.
Se pune intr-o oala apa la fiert.Morcovii si ceapa se curata,morcovii se taie rondele si ceapa foarte marunt
Costita se taie bucati (noua ne plac mai marisoare) si se adauga ,impreuna cu morcovii si ceapa ,in apa care fierbe.Se pune putina sare.
Salata se spala si se taie felii,nu foarte marunt.
Cand morcovii si costita sunt fierti se pune si salata.
Intr-o craticioara se pune putin ulei,usturoiul pisat si o lingura de faina.Se prajeste putin,se adauga putina boia si cam 100 ml apa.Se mai lasa 2 minute pe foc ,apoi se toarna in oala .
Se pune laptela batut (sau iaurt),marar si se mai lasa sa dea un clocot doua.
Se serveste cu smantana.
1
Salata trebuie sa fiarba foarte putin,altfel se va inmuia si nu va avea un gust prea placut.