Ciorba de salata

de Bucataria_lui_Tavi in Ciorbe, 1 Iun 2010 | 13465 vizualizari

 

Astazi am avut chef de o ciorbita de salata. Asa ca am trantit rapid, cam intr-o jumatate de ora, o ciorbita de salata, care a iesit trasnet.

 

INGREDIENTE

  • Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 100 g felii de bacon;
  • 1 sau 2 salate verzi, in functie de marimea lor;
  • 1 ceapa medie;
  • 250 g de smantana;
  • 250 g iaurt;
  • 5-6 graunte de usturoi;
  • 4 oua;
  • marar verde, tocat;
  • 2 lingurite de sare;
  • 1 cub concentrat de legume;
  • 2 linguri faina.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de salata:

Preparare ciorba de salata: Tocati salata marunt si puneti-o intr-un bol. In oala in care o sa faceti ciorba, adaugati 5-6 linguri de ulei si puneti baconul sa se rumeneasca. Cand s-a rumenit baconul, adaugati ceapa si usturoiul, tocate marunt, si rumeniti totul pana devine ceapa translucida.
Adaugati salata tocata si rumeniti in continuare, amestecand permanent pana se inmoaie salata si scade la jumatate din volumul initial. Adaugati apa, atat cat sa acopere salata.

Cat fierbe salata, puneti trei oua intr-un bol, adaugati un praf de sare si bateti-le bine. Intr-o tigaie puneti putin ulei si, dupa ce s-a incins bine uleiul, turnati oul batut, amestecand tot timpul, pana terminati de turnat tot oul in tigaie. Dupa ce este gata omleta, turnati-o intr-un bol si taiati-o in bucati, cat mai mici, cu o furculita.

Adaugati sare in ciorba, dupa gust (eu am pus 2 lingurite) si preparati sosul cu care o sa ingrosati ciorba la final.

Puneti intr-un bol mare smantana, iaurtul si faina si amestecati bine pana se omogenizeaza toate ingredientele. Adaugati apoi si galbenusul de ou si amestecati, din nou, pana se integreaza bine in compozitie.

Daca salata a fiert, incepeti sa adaugati, in bolul cu smantana, zeama din oala, amestecand tot timpul, pana aduceti sosul la o temperatura cat mai apropiata de cea din oala. Apoi turnati sosul in oala, putin cate putin, amestecand permanent. Adaugati si cubul de concentrat de legume si omleta, dupa care mai lasati sa fiarba 5 minute, amestecand din cand in cand.

Gustati si mai adaugati sare daca este nevoie, dupa care adaugati mararul tocat, amestecati si stingeti focul.

Lasati sa se racoreasca 10-15 minute, dupa care se poate servi. O puteti servi atat calda cat si rece, cu paine de casa sau crutoane. Functie de preferinte, o puteti acri atunci cand o serviti cu o lingura de otet sau zeama de lamaie.

PREPARARE IN IMAGINI

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salata" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte Black

- 400 lei
1399.99 lei
999.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 900 lei
1499.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (55)

Bucataria_lui_Tavi 1

04.06.2010, 16:57

Multumesc Ricarda. Deja la ciorba de salata ai multe idei pe bucataras.ro, fiindca fiecare a preparat-o cumva anume.

Panacris 1

24.04.2013, 17:42

babi5 1

15.12.2014, 20:47

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]