Ciorba de rosii

de Valclaudia in Ciorbe, 29 Aug 2013 | 5184 vizualizari

 

o prepar deseori cand imi raman rosii (rascoapte) nemancate. E una din ciorbele mele preferate. Se prepara foarte usor si e delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • cca 700 gr. rosii cherry foarte coapte
  • apa cca 2-3 l
  • 1 ceasca de paste fainoase in forma de stelute
  • 3 morcovi
  • 3 frunze de vara chinezeasca
  • 1 ceapa potrivita
  • 3 linguri de ulei
  • sare si piper dupa gust
  • 1 foaie de dafin
  • cateva frunze de busuioc proaspat
  • 1 manunchi patrunjel verde
  • putin busuioc uscat si rozmarin uscat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de rosii:

Curatam si spalam legumele.

Dam mai intai ceapa si cotoarele de la frunzele de varza prin robot.

Le calim cca 5 minute in ulei, adaugam rosiile trecute prin robot,morcovii feliati, foaia de dafin, busuiocul uscat si rozmarinul, lasam sa se caleasca cca 15 minute. Saram, piperam dupa gust.

Adaugam apa,acoperim oala si lasam sa fiarba la foc mic pana fierb morcovii.

Cand sunt morcovii fierti e timpul sa adaugam foile de varza chinezeasca taiate panglicute+pastele fainoase, le lasam sa fiarba cca 7-8 minute si stingem focul la ciorba.

Presaram patrunjel si busuioc verde. Lasam mancarea acoperita cca 5 minute sa se intrepatrunda aromele si servim.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de rosii cu pui