Ciorba de pui si loboda, dreasa cu iaurt

de _Alina_ in Ciorbe, 16 Iun 2013 | 10658 vizualizari

 

Dragilor va propun o ciorba ca la bunica! Era imposibil sa nu fac cateva modificari retetei bunicii, chiar si asa a iesit tare gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 400 g loboda (spalata si curatata)
  • 600 g carne de pui (preferabil de tara)
  • 4 l apa
  • 800 ml zer
  • 200 g iaurt natural
  • 1 galbenus
  • 1 ardei alb
  • 2 cepe mari
  • 1 ceapa verde
  • 6-8 rosii cherry
  • o manuta de taietei/paste
  • sare
  • piper
  • leustean
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui si loboda, dreasa cu iaurt:

1. Spalam carnea si o punem la fiert in cei 4 litri de apa. Avem grija ca atunci cand incep sa apara la suprafata spume sa le luam din oala si sa le aruncam.

2. Dupa ce a fiert, scoatem carnea.

3. Punem in oala sarea, piperul, ardeiul taiat cuburi, rosiile si ceapa alba si lasam 5 minute la fiert. Adaugam zerul si mai lasam 10-15 minute, in ultimele 5-8 minute punem si loboda tocata.

4. Punem iaurtul amestecat cu galbenusul si mai lasam 1-2 minute pe foc.

5. Oprim focul, adaugam pastele si leustenul tocat.

TIPS-URI

1

Puteti folosi smantana in loc de iaurt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui si loboda, dreasa cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de copanele de pui reteta traditionala romaneasca