Ciorba de pui cu galuste

de Rocsi in Ciorbe, 31 Oct 2012 | 7737 vizualizari

 

Numai supa de galuste e buna? O ciorba de pui acrita cu bors si galuste oare nu merge? Cam asa ma intrebam si am zis sa incerc.Pot sa zic ca ai mei au fost foarte incantati si le-a placut foarte mult.Asa ca puteti sa o preparati si voi curand.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui nu foarte mare
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei kapia
  • 1/2 ardei galben
  • 2 felii telina
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita pasta de gogosari
  • 1,5- 2 cani bors
  • cateva fire taitei
  • 2 oua
  • gris
  • 1 lingurita patrunjel uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui cu galuste:

Puiul il transam si il parlim la flacara aragazului de puf. Luam fiecare bucata din el si o spalam bine. Intr-o oala punem pe jumatate apa si puiul. Cand se formeaza spuma deasupra, cu o paleta o indepartam. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Morcovul il curatam, il spalam si il facem cubulete mici.  Ardeiul kapia si cel galben, ii curatam de seminte si ii taiem patratele. Feliile de telina le facem bucatele cat mai mici. Patrunjelul il spalam, indepartam cozile si il tocam.

In momentul in care ciorba nu mai face spuma si fierbe punem toate legumele pregatite mai sus, doar patrunjel verde mai orpim putin pentru a pune la sfarsit. Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc potrivit.

Intr-un castron batem ouale cu putina sare, piper si patrunjelul uscat. Punem si gris pana obtinem o consistenta putin grosuta.

Borsul il punem intr-un ibric si il punem pe foc sa dea 2-3 clocote. Incercam carnea si daca e patrunsa, punem borsul fierbinte si firele de taitei. Adaugam si pasta de gogosari, sare si piper dupa gust. Cand incepe sa dea iar in clocot, scoatem carnea intr-un bol si cu o lingurita punem galustele.
Le dam drumul incet in ciorba si nu le facem foarte mari pentru ca ele oricum cresc. Le lasam sa fiarba 8-10 minute, tragem oala de pe foc le stropim cu apa rece sa fie mai pufoase. Le fierbem 2-3 minute, le stopim iar cu apa rece si la sfarsit le fierbem iar 2-3 minute.

Luam ciorba de pe foc, punem inapoi bucatile de carne, iar la final presuram patrunjel verde tocat. Servim simpla sau cu o lingura de smanatana.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui cu galuste" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (50)

Rocsi 1

04.02.2013, 10:21

Multumesc Elena si sper sa iti placa!

Krystyan Trendy 1

11.12.2013, 16:03

ce ciorbica buna

Rocsi 1

11.12.2013, 18:38

Krysty

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui cu smantana