Ciorba de pui cu galuste

de Rocsi in Ciorbe, 31 Oct 2012 | 7509 vizualizari

 

Numai supa de galuste e buna? O ciorba de pui acrita cu bors si galuste oare nu merge? Cam asa ma intrebam si am zis sa incerc.Pot sa zic ca ai mei au fost foarte incantati si le-a placut foarte mult.Asa ca puteti sa o preparati si voi curand.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui nu foarte mare
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei kapia
  • 1/2 ardei galben
  • 2 felii telina
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita pasta de gogosari
  • 1,5- 2 cani bors
  • cateva fire taitei
  • 2 oua
  • gris
  • 1 lingurita patrunjel uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui cu galuste:

Puiul il transam si il parlim la flacara aragazului de puf. Luam fiecare bucata din el si o spalam bine. Intr-o oala punem pe jumatate apa si puiul. Cand se formeaza spuma deasupra, cu o paleta o indepartam. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Morcovul il curatam, il spalam si il facem cubulete mici.  Ardeiul kapia si cel galben, ii curatam de seminte si ii taiem patratele. Feliile de telina le facem bucatele cat mai mici. Patrunjelul il spalam, indepartam cozile si il tocam.

In momentul in care ciorba nu mai face spuma si fierbe punem toate legumele pregatite mai sus, doar patrunjel verde mai orpim putin pentru a pune la sfarsit. Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc potrivit.

Intr-un castron batem ouale cu putina sare, piper si patrunjelul uscat. Punem si gris pana obtinem o consistenta putin grosuta.

Borsul il punem intr-un ibric si il punem pe foc sa dea 2-3 clocote. Incercam carnea si daca e patrunsa, punem borsul fierbinte si firele de taitei. Adaugam si pasta de gogosari, sare si piper dupa gust. Cand incepe sa dea iar in clocot, scoatem carnea intr-un bol si cu o lingurita punem galustele.
Le dam drumul incet in ciorba si nu le facem foarte mari pentru ca ele oricum cresc. Le lasam sa fiarba 8-10 minute, tragem oala de pe foc le stropim cu apa rece sa fie mai pufoase. Le fierbem 2-3 minute, le stopim iar cu apa rece si la sfarsit le fierbem iar 2-3 minute.

Luam ciorba de pe foc, punem inapoi bucatile de carne, iar la final presuram patrunjel verde tocat. Servim simpla sau cu o lingura de smanatana.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui cu galuste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorbita de pui cu taitei de casa