Ciorba de pui cu cartofi si praz

de gaby_duceag in Supe/Ciorbe, 16 Apr 2011 | 6027 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • bucati carne pui (spate, aripi, gat, pulpe, ..ce doriti :) )
  • 4-5 cartofi
  • un praz
  • un morcov
  • o ceapa
  • o felie telina
  • o felie pastarnac
  • o lingura pasta tomate
  • o lingura pasta ardei
  • un ardel gras rosu
  • un ardel gras galben sau verde
  • sare
  • piper
  • o cana bors putina
  • 4-5 litri apa.
  • verdeata: patrunjel, marar, leustean, tarhon
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui cu cartofi si praz:

Se spala carnea de pui. Se portioneaza in bucati micute .
Se pune la fiert in apa rece.
Toate legumele se curata si se spala bine bine.
Ceapa se toaca marunt.
Ardeiul se toaca cubulete mici.. Morcovul se da prin razatoatea mare.
Telina si pastarnacul se toaca cubulete mici.
Cartofii se taie cubulete mai marisoare
Dupa ce a dat in clocot carnea , se curata bine spuma din supa, eventual se strecoara.
Se adauga morcovul.
Se lasa sa fiarba 5-10 minute dupa care se adauga ceapa, prazul si ardeii.
Se mai fierbe 10 minute si adaugam pastarnacul si telina.
Se lasa la foc mic pana ce toate legumele sunt fierte aproape complet si se adauga borsul, care in prealabil a fost strecurat si a dat separat cateva clocote in alta cratita, pasta de tomate si pasta de ardei.Se potriveste gustul de sare si piper.
Se mai dau cateva clocote, se opreste focul si se adauga verdeata.
Se serveste cu smantana si ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui cu cartofi si praz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba din Tara Motilor