Ciorbă de pește - somon și macrou

de DinDragostePentruGatit in Ciorbe, 9 Apr 2012 | 8574 vizualizari

 

Mi-era dor să apară leușteanul pentru a-l folosi la ciorba de pește; îmi place mult cum iese din tacâmurile se somon... cum în aceeași zi am pregătit și macrou la cuptor, nu am aruncat capetele, le-am adăugat la ciorbă, așa ca un potențiator de gust :)).
A ieșit chiar bună...

 

INGREDIENTE

  • 1 cap de somon;
  • 2 cozi + 2 șire de somon;
  • câteva capete de macrou - doar pentru a da gust ciorbei;
  • 1 ceapă;
  • 1 ardei;
  • 5-6 cartofi;
  • 400 mL roșii bucăți;
  • 2-3 lg oțet de 9 grade aciditate (90 g/L);
  • leuștean;
  • sare.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de pește - somon și macrou:

Se pune apa la fiert, circa 2,5 L.

Se adaugă ceapa tocată mărunt, un cartof tocat mărunt iar restul cartofilor se lasă întregi, ardeiul.

Se adaugă sare.  

Oasele de pește se clătesc cu apă rece. 

Capul de somon se taie în două, se scot branhiile; se scot branhiile și din capetele de macrou. 

După ce cartofii întregi sunt aproape gata, se pune peștele (prima dată se pun bucățile mari apoi cele mici).

Se adaugă roșiile.  Focul nu trebuie să fie puternic. 

Din acest moment ciorba de peste nu se mai amestecă!!!

Când peștele s-a ridicat la suprafață, se adaugă cele 2-3 lg de oțet.

Ciorba de peste se mai lasă câteva minute (3-4) pe foc.

Mod de servire

Se scoate peștele din ciorbă  cu ajutorlui unei palete, la fel și cartofii întregi. 

Se servesc alături de mujdei de usturoi. 

La final se servește ciorba de peste cu leuștean, eventual și puțin mujdei.

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Se servește după 10-15 minute, timp în care ciorba de peste „se odihnește”.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de pește - somon și macrou" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Cris2711 1

09.04.2012, 20:44

ciorbitele sunt preferatele mele

Sim0na 1

09.04.2012, 21:08

N-am mai mancat de mult o ciobita de peste.

DinDragostePentruGatit 1

11.04.2012, 23:06

Pai ce mai stai, Sim0na...Hai la masa!
Am mancat-o si eu cu pofta, nu mai mancasem demult...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu stiuca