Ciorba de peste

de Bunica in Supe/Ciorbe, 26 Sep 2009 | 10654 vizualizari

 

N-am mai facut de mult o ciorba de peste cu zeama de varza Astazi i-a venit randul.

 

INGREDIENTE

  • 500g. peste (2 cozi si 2 capatani de crap)
  • 1 ceapa
  •  1 morcov
  • 1 radacina de pastarnac
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 ardei gras sau capia
  • 1 telina mica sau jumatate din una potrivita
  • leustean
  • sare 1/2 l zeama de varza
  • 2 linguri de  orez
  • 3 rosii
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de peste:

Se spala zarzavaturile, se toaca marunt sau la blender si se pun la fiert.

Cand zarzavatul este fiert se adauga orezul. Cand orezul este fiert se adauga   rosiile blenduite (maruntite la blender)si dupa cateva clocote  zeama de varza. Dupa ce a dat un clocot se adauga pestele si se lasa sa fiarba incet 15-20 min.

Se adauga leusteanul

TIPS-URI

1

Zeama de varza se adauga dupa guat. Daca este o zeama foarte acra si sarata se adauga mai putina. Nu este musai sa se puna 1/2 l.zeama.

2

La capatana de peste exista un os triunghiular care este amar. Acesta trebuie scos cu ajutorul cutitului.

3

Ciorba de peste se face fara rosii, dar mie nu-mi place asa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de peste" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

Irina 1

28.09.2009, 20:03

Maaaama, cum arata! Ma duc repede sa-mi pun o portie!

liana_geicu 1

04.11.2009, 20:52

Ciorba de peste este suuuper buna cu zeama de varza, mie imi place f mult pestele si in special ciorba facuta astfel!><

Mitinita 1

20.10.2010, 22:30

tare pofta mi-ai facut...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba din piept de pui