Pentru perișoare
Putem servi alături de ciorbă: o smântână gustoasă, ardei iute și pătrunjel verde, proaspăt tocat mărunt.
Curățăm, spălăm legumele și le tăiem bucățele mici.
Un morcov dăm pe răzătoarea mare iar ceapa o tocăm mărunt și le călim în puțin ulei (50 ml).
Adăugăm în zeamă legumele mărunțite, morcovul cu ceapa călită. Adăugăm leușteanul spălat și tocat mărunt precum și sare după gust. Până fierb legumele (aproximativ 15 minute) pregătim perișoarele.
Amestecăm carnea tocată de pui cu orezul, ceapa tocată mărunt, 1 ou, sare, piper și o lingură de făină.
Formăm mici biluțe de carne și le adăugăm în ciorbă.
Lăsăm să fiarbă la foc mic înca 15-20 minute.
Acrim ciorba cu pulpa și zeama de la o lămâie, zeamă de varză, borș sau 3-4 linguri de oțet.