Ciorba de purcel

de novembber in Ciorbe, 7 Dec 2010 | 7803 vizualizari

 

Simplu si rapid cand vrei ceva cald si bun in burtica.

 

INGREDIENTE

  • 500g carne de porc
  • un morcov
  • un pastarnac
  • o ceapa
  • o tija de celery (telina)
  • o mana de mazare
  • un ardei
  • un cartof mare
  • doi catei de usturoi
  • o conserva de rosii taiate (400g)
  • o lingurita pasta de ardei (Harissa)
  • o mana de orez
  • 2 funze de dafin
  • 2 boabe de ienibahar
  • patrunjel uscat
  • frunze de telina
  • bors (eu am pus 3 lingurite Bors Magic)
  • 4 linguri smantana dulce
  • sare, piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de purcel:

  Carnea de purcel taiata bucati se pune la fiert cu frunzele de dafin si boabele de ienibahar. Se spumeaza bine si se scot frunzele de dafin si boabele de ienibahar. Se adauga legumele taiate bucatele: morcov, pastarnac, ceapa, celery, mazare, ardei, cartof, usturoi, orezul si se lasa sa fiarba 20 min pana se inmoaie legumele. Se adauga rosiile de conserva, pasta de ardei, patrunjelul uscat si borsul, se micsoreaza focul si se mai lasa 10 min. Se ia de pe foc, se drege cu smantana si se presara cu frunze de telina taiate marunt, se potriveste de sare si piper.

  Se serveste cu smantana si ardei iute murat. Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de purcel" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

MIUTA 1

08.12.2010, 21:31

super,5 furcu

susu 1

10.12.2010, 23:05

As manca ciorba din asta grasa si la ora asta si-mi place cum ai denumit-o de purcel

elena1988 1

01.03.2011, 09:47

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

ieri la 14:58

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

Prajitura rasturnata cu afine si mere - Rapida si spornica

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:58

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare cu bors si leustean