Ciorba de perisoare

de _Alina_ in Ciorbe, 25 Feb 2015 | 6369 vizualizari

 

Recunosc ca ciorba de perisoare e printre preferate, dar m-am ferit sa o prepar asta pana cand am ales sa las incapatanarea specifica si sa urmez sfaturile pretioase ale mamei. ;)

 

INGREDIENTE

  • Ciorba:
  • 3 cepe (400 g curatate)
  • 2 morcovi potriviti (250g curatati)
  • 200 g ardei gras
  • 3 lg ulei
  • 1 lg pasta de tomate (optional)
  • sare piper
  • verdeturi (patrunjel, marar, leustean) tocate
  • 7 l apa
  • 1l bors umplut
  • Perisoare:
  • 1400 g carne slaba de manzat (tocata)
  • 100 g orez
  • un pumn gris (40 g)
  • sare si piper
  • 3 lg faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

1. Tai legumele spalate in cubulete.

2. Incingi 2 linguti de ulei intr-o cratita si calesti legumele. Adaugi apa si lasi sa fiarba pana cand se inmoaie legumele, dai focul la minim si pui perisoarele. 

3. Pentru perisoare, pui orezul intr-un vas cu o cana de apa si il fierbi 5-10 minute. Scurgi apa fierbinte si tii orezul sub jet de apa rece cateva secunde pana la un minut, pui apoi orezul intr-o sita si il lasi la scurs.

4.  Amesteci carnea tocata cu orez si gris, asezonezi cu sare si piper si framanti bine.

5.  Cu mainile umede formezi bilute din carne, le rostogolesti prin faina si le dai drumul in supa fierbinte lasi sa fiarba la foc mic 5 minute, adaugi borsul fiert separat si mai lasi inca 5-10 minute, sau pana cand perisoarele se ridica la suprafata.

6. Incingi lingura de ulei ramasa si dizolvi pastade tomate, apoi torni amestecul in ciorba si lasa sa mai fiarba 1-2 minute. La final se adauga verdeturile tocate.

ATENTIE! Un lucru foarte important in pregatirea perisoarelor perfecte consta in granulatia carnii, cu cat e mai fina cu atat perisoarele se vor lega mai bine. Eu dau carnea de 3 ori prin masina de tocat, prima data prin sita cu gauri mari si apoi prin cea cu gaurile cele mai mici.

TIPS-URI

1

Nota! Cantitatea de bors umplut poate varia in functie de gust.

2

Daca vrei o ciorba sanatoasa, renunta la calitul legumelor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba pescareasca de crap