Ciorba de perisoare

de madalinanicoleta in Ciorbe, 13 Noi 2013 | 5137 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe potrivite
  • 3 ardei mari (de diferite culori)
  • 2 morcovi mari
  • o telina mica cu frunze
  • 3 cartofi
  • 1/2 kg carne tocata porc
  • un ou micut
  • 2 maini de orez
  • sare, piper
  • o lingura bulion
  • 400 ml zeama de varza
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Se curata si se spala legumele dupa care maruntim ceapa bine, morcovul, ardeiul si telina le taiem cubulete.

Intr-o oala mare punem apa la fiert in care adaugam sare si un strop de ulei. Cand apa incepe sa fiarba adaugam ceapa, morcovul si telina taiate cubulete.

Intre timp pregatim perisoarele astfel: amestecam carnea tocata cu o mana de orez (bine spalat inainte), cu un ou, sare si piper. Formam bilute de perisoare si le asezam frumos pe o tava. Adaugam ardeiul la ciorba iar dupa 10 minute "inecam" perisoarele rand pe rand cu ajutorul unei linguri. Cand acestea incep sa se ridice la suprafata adaugam cartofii curatati, spalati si taiati in forma dorita.

Dupa 20 de minute, cand perisoarele-s aproape fierte, adaugam cealalta mana de orez (tot bine spalata). Dupa alte 10 minute adaugam o lingura de bulion calita in putin ulei si frunzele de telina tocate marunt. Lasam sa fiarba putin asa si apoi adaugam zeama de varza si mai lasam ciorbica inca 10 minute pe foc.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare