Ciorba de perisoare

de Cris2711 in Supe/Ciorbe, 7 Sep 2013 | 7412 vizualizari

 

O ciorba preferata de noi,am avut-o chiar in meniul de la nunta,imi place varietatea de legume.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg carne tocata de porc
  • 1 chifla simpla
  • 1 cartof mare
  • 2 rosii
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa mare
  • 1 radacina telina
  • 1 radacina pastarnac
  • 100 ml suc de rosii
  • leustean
  • patrunjel verde
  • 1 foaie de dafin(optional)
  • usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Legumele se curata ,se spala si se taie in cubulete mici.

Prepararea perisoarelor:

Intr-un castron se amesteca bine carnea de porc tocata cu doua linguri de ceapa,din ceapa tocata.

Se adauga un ou si chifla inmuiata in apa,care se strecoara de apa.

Se adauga sare si piper.

Se adauga si o lingurita de boia si usturoi,dupa gust.

Se amesteca bine si se formeaza perisoarele de marime mijlocie.

Prepararea ciorbei:

Intr-o oala se adauga  2 l de apa, in care se pun legumele la fiert.

Cand incep sa fiarba ,se adauga perisoarele ,sarea,piperul si sucul de rosii.

Se lasa sa fiarba bine,pana cand sunt carnea si legumele fierte.

Cand este gata se adauga patrunjel verde tocat marunt si leustean tocat.

TIPS-URI

1

o chifla simpla inmuiata in apa si stoarsa bine apoi,in perisoare

2

verdeturile se adauga la sfarsit,isi pastreaza aroma si culoarea

3

se poate servi si cu smantana si ardei iute

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare a la grec