Ciorbă de os cu mazăre și găluște din făină

de Panacris in Ciorbe, 31 Aug 2014 | 6967 vizualizari

 

Când am ales meniul zilei și am văzut ciorbița Mihaelei, nu puteam să spun pas. Așa că am executat cu modificări a la Panacris. Sursa de inspirație: http://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-mazare-cu-os-si-galuscute-46021.html

 

INGREDIENTE

  • fleică de porc cu os cca. 600 g,
  • mazăre cu morcovi babi 1 borcan,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • usturoi 5-6 căței,
  • morcov 1 bucată,
  • țelină cca. 50 g,
  • cartofi roșii 2 bucăți,
  • pastă de ardei iute Eros Pista 1 lingură,
  • borș de putină 500 ml,
  • sare iodată, piper proaspăt măcinat,
  • pătrunjel verde 2-3 fire,
  • leuștean verde 2 fire,
  • mărar verde 2-3 fire,
  • Pentru găluște:
  • Ouă 2 bucăți,
  • Făină albă cca. 4 linguri,
  • Pentru dres:
  • Smântână cca. 150 ml.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de os cu mazăre și găluște din făină:

Carnea se taie bucățele potrivite și se pune la fiert în vasul aparatului Philps Multicooker. Aparatul se conectează la sursa de curent, se setează din meniu, programul BOIL, timp de gătire 30 de minute și se apasă butonul START. Legumele se curăță, se spală și se taie cubulețe, adăugându-se la carnea fiartă, împreună cu mazărea și morcovii din borcan, se asezonează de sare, piper și pasta de ardei iute, verdețurile tocate mărunt și se lasă din nou la fiert cca. 30 de minute. Spre finalul fierberii se prepară găluștele. Ouăle se bat energic într-o cană, se adaugă făina și se amestecă până se obține un aluat de consistența smântânii, apoi cu ajutorul unei linguri se pun găluște în zeama fierbinte, lăsându-se la fiert cca. 5 minute. Se verifică dacă s-au fiert găluștele, apoi se adaugă smântâna amestecată cu borșul călduț și se lasă cca 2 minute la fiert, atenție să nu se taie. Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de os cu mazăre și găluște din făină" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Panacris 1

01.09.2014, 20:30

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

Rocsi 1

01.09.2014, 20:43

Imi si imaginez ce gustoasa a iesit!

Lavinia 1

02.09.2014, 19:48

o bunatate de ciorba

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare (de porc) cu cartofi