Aceasta Reteta de Ciorba de miel cu smintina si tarhon este preparata de Horia Virlan, cel care a lansat impreuna cu Libertatea un DVD cu retete de Pasti
Ciorba de miel reteta
Taiati carnea in bucati si opariti-o intr-o oala cu apa clocotita, apoi scoateti-o si puneti-o la fiert impreuna cu boabele de piper si putina sare in apa rece.
Dupa ce carnea nu mai necesita spumare, adaugati orezul spalat si zarzavatul tocat marunt si continuati fierberea inca 15 minute. Adaugati tarhonul si gustati de sare, continuind fierberea inca 10 minute.
Bateti galbenusurile cu smintina intr-un bol
Cind ciorba este gata, orpiti focul, apoi "dregeti" cu liezonul de smintina si adaugati otetul.
Presarati patrunjel verde tocat si serviti cu ardei iute!
Este o delicioasa reteta de ciroba de miel pregatita de Pasti.
1
puteti folosi cap de miel in loc de carne. In acest caz, capul oparit timp de 7-8 minute, apoi spalat bine cu o perie
2
inainte de a prepara ciorba de miel pentru Paşte, e bine să opăriţi carnea, fie că e vorba de cap, de piept sau de gât. Se pune carnea în apă fierbinte şi se lasă până dă într-un clocot, apoi se pune la fiert într-o altă oală, în apă rece. În acest fel, carnea de miel va face un fel de coajă, care nu-i va mai permite să se întărească în timpul preparării.