Ciorba de fasole boabe

de T I M E A in Ciorbe, 18 Mar 2012 | 3650 vizualizari

 

Din copilarie am considerat-o cea mai buna ciorba!

 

INGREDIENTE

  •  un bol fasole boabe
  • 400 gr kaizer afumat
  • 4 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 ceapa 
  • un ardei
  • sare, piper
  • tarhon
  • 2 linguri otet
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole boabe:

 

Spalam boabele de fasole si le lasam in apa de seara pana dimineata.

A doua zi incepem prin a pune fasolea singura la fiert.

Separat intr-un vas de 4-5 l punem apa la fiert. Cand fierbe apa adaugam zarzavaturile taiate si kaizer-ul taiat bucati. Lasam la fiert la foc mic.

 

Fasolea aproape fiarta si stoarsa de apa in care a fiert o adaugam in vasul cu legume aproape fierte si lasam sa mai fiarba totul impreuna, la foc mic. Adaugam sare si piper dupa gust.

Cand avem totul fiert adugam tarhonul taiat si cele doua linguri de otet si oprim focul.

Servim cu ceapa rosie!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (18)

MIUTA 1

19.03.2012, 12:02

Tare buna ciorbica de fasole boabe

bucatarimcudiana 1

19.03.2012, 13:54

o ciorbita cui tarhon este bine venita

T I M E A 1

19.03.2012, 14:06

merci fetelor!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole uscata cu carnat afumat