Ciorba de vara, numai buna pentru perioada postului. De data aceasta am acrit-o cu bors.
Provocarea GastroArt
Se spala legumele si se toaca. Se calesc mai intai ceapa si frunzele de ceapa verde intr-o oala de ciorba incapatoare, in care am pus putin ulei incins. Se adauga apoi morcovul ras, cartofii taiati cubulete mari, rosiile si loboda taiata marunt.
Se umple oala cu apa si se lasa la fiert. Cand legumele sunt aproape fierte, se adauga si orezul si se mai lasa sa fiarba inca 10 minute.
Se acreste cu bors, eu pun cam 500 ml, insa fiecare acreste in functie de cum ii place, apoi se mai lasa cateva minute.
Se opreste focul si se presara verdeata tocata marunt.
Ciorba este gata in aprox 45 de minute.
Portii: 6
Pofta Buna!
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu.