Ciorba de legume cu afumatura

de Rahela Velicu in Ciorbe, 27 Mar 2018 | 4630 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 dovlecel
  • 2-3 cartofi
  • 500 g afumatura
  • 150 g smantana
  • 70 ml ulei
  • sare
  • marar
  • patrunjel
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de legume cu afumatura:

Taiem ceapa marunt, iar morcovul il dam pe razatoarea mica. Le punem la calit in ulei si le lasam 5-6 minute pana se patrund bine. Adaugam kaiserul taiat felii si mai lasam 7-8 minute la calit.  Adaugam apa, cartofii si dovleacul dat pe razatorea mare. Eu am avut la congelator la punga amestecat cu morcov.

Lasam la fiert 25-30 de minute. Luam ciorba de pe foc si o lasam cateva minute la racorit, potrivim cu sare si sare de lamaie dupa gust. Punem smantana intr-un bol mare, adaugam in fir subtire 2-3 polonice din ciorba fierbinte si amestecam continuu.  Apoi luam cu polonicul din bol si turnam in fir subtire in cratita cu ciorba amestecand continuu. Adaugam si verdeata tocata marunt. 

TIPS-URI

1

Se poate folosi kaiser, costita afumata sau chiar carnati afumati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu coasta de porc afumata si moare de varza