Prea multa introducere nu am .... decit ca-mi place ca ciorbele sa fie cit mai colorate adica mult zarzavat am pus tot ce am mai gasit prin gradina . rezultat .. produs finit foarte bun ,gustos si sanatos .. Am folosit o oala de 4 l.
Prima data am curatat fasolea, am taiat-o bucatele mici, am spalat-o bine si am pus-o la o parte.
Intre timp am curatat zarzavatul, ardeiul, ceapa, le-am spalat bine si le-am tocat marunt. Le-am pus in oala cu uleiul si am lasat putin la calit, am adaugat fasolea, am mai lasat 10 minute sa se caleasca impreuna cu zarzavaturile, dupa care am adaugat apa calda la capacitatea oalei, am potrivit de sare, piper, vegeta, am pus oregano, foaia de dafin si cimbrul. Am lasat sa fiarba.
Intr-un castron am pus smantana si iaurtul, am adaugat ouale batute bine si usturoiul pisat, apoi am amestecat bine.
Cand fasolea este fiarta bine, cu un polonic luam din zeama fierbinte si punem usor peste smantana amestecand continuu, apoi compozitia obtinuta o turnam in oala. Oprim focul, amestecam bine, apoi asezonam cu leustean tocat.
Fasolea este gata pentru a fi servita.
Pofta sa aveti.
1
Langa se poate servi si un ardei iute
2
In smantana punem zeama fierbinte putin cite putin pentru ca smantana sa nu se branzeasca cand o adaugam in oala