Nu am mai facut de mult si fiindca timpul de preparare este mai scurt am trecut la treaba...
Am curatat ceapa, ardeiul si zarzavatul, le-am spalat si tocat marunt, apoi le-am pus impreuna cu uleiul intr-o oala de 4 l la calit. Am pus putina apa si am lasat sa fiaba la foc moale, apoi am potrivit de sare si piper, secretul gustului, am adaugat fasolea pe care am clatit-o inainte cu putina apa rece, apoi am completat cu apa fierbinte si am lasat sa fiarba 30 minute.
Intre timp intr-un castron am pus smantana si iaurtul, cele doua oua si cateii de usturoi zdrobiti cu o presa de usturoi, am amestecat bine totul, apoi am adaugat si cele doua linguri de faina. Cu un polonic am luat din ciorba si am pus peste smantana in castron amestecand continuu, apoi am turnat totul in oala mai lasand 5 minute sa dea un clocot. Am adaugat mararul tocat. Eu am mai suplimentat cu cite un ochi de ou fiert si pus in farfurie in momentul cind servim (doar cine vrea), e ceva mai indraznet dar este tare bun.
1
Cine doreste mai acru poate mai adauga otet
2
Ochiurile de oua le-am fiert in apa cu putina sare si ulei ..apoi cu o paleta il luam si-l scurgem apoi il punem in farfurie