O ciorbita tare buna, eu nu sunt fan fasole uscata, dar asta mi-a placut! Ispirata am fost de reteta Gabrielei, careia ii multumesc!
Fasolea se spala bine si se pune la inmuiat 3-4 ore sau de seara pana diminieata. Se pune la fiert, iar cand da in clocot se arunca apa si se pune din nou la fiert in alta apa calda. Se poate repeta operatiunea, de 2-3 ori, dar nu cred ca e neaparat necesar.
Se curata ceapa, morcovii si ardeiul si se toaca. Morcovii, ardeiul si foile de dafin se pun la fiert impreuna cu fasolea. Ceapa se caleste putin in ulei incins, apoi se adauga rosiile taiate cubulete. Se mai lasa sa fiarba cateva minute, se adauga boiaua si oregano, se amesteca bine si se ia de pe foc.
Cand ciorbita e aproape gata se adauga ceapa cu rosille, se lasa sa mai dea in cateva clocote si se ia de pe foc.
Pofta mare!
1
la sfarsit, puteti adauga in ciorba un pumn de frunze de patrunjel tocat